Az Érték és Minőség Nagydíjakat szeptember 11-én adják át a parlamentben

Az Érték és Minőség Nagydíjakat szeptember 11-én adják át a Parlamentben, az idén 47 témakörben lehetett pályázni az új, kimagasló minőséget elismerő kitüntetésre – közölte az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa az MTI-vel.

A pályázat kitüntetéseit az Alkotók Ünnepén, az Országház felsőházi termében adják át. A kiváló minőségű áruk és szolgáltatások színterén életre hívott Érték és Minőség Nagydíj pályázat zsűrijének minden várakozását felülmúlta a beérkezett pályázatok magas színvonala, sokszínűsége – írták a közleményben.
A pályázati főcsoportok között szerepelt a vendéglátás, az építő-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripar, a szabadidős és kulturális tevékenységek, rendezvények, az oktatás, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmens, vagy akár a ruházati termékek gyártása is.
A pályázatot 2018-ban a DIAMOND Szervezőiroda Bt. (a védjegyalapítók megbízásából a pályázat szervezési és lebonyolítási teendőit koordináló és végző szervezet), a Hajnal Húskombinát Kft., a KÖMI Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. és az erdélyi székhelyű S.C. SSM & SIU S.R.L. írta ki és valósította meg. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. A pályázóknak szakmai segítséget nyújtott a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
A tájékoztatás szerint az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat életre hívását indokolta, hogy az elmúlt évtizedekben sokat változott a gazdasági helyzet, a hazai termékek és szolgáltatások gyors ütemben fejlődtek, nőttek az exportlehetőségek, megerősödtek a határon túli magyar vállalkozások is. Egyre fontosabb a szerepe azoknak a megkülönböztető jeleknek, amelyek kiemelkedő eredményekre és teljesítményekre hívják fel a figyelmet.
Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő termékek és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését.