Fidesz: Gyurcsány és a szocialisták a mai napig falaznak Czeglédynek

A fideszes Budai Gyula szerint a Czeglédy Csaba és társai elleni vádemelés azt bizonyítja, hogy az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel, Gyurcsány Ferenc DK-elnök és a szocialisták pedig a mai napig falaznak a volt szombathelyi önkormányzati képviselő Czeglédy Csabának.

A kormánypárti képviselő azután nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség hétfőn közölte: vádat emelt Czeglédy Csaba és húsz társa ellen. A vád szerint több mint hatmilliárd forint adót csaltak el.
Budai Gyula azt mondta: továbbra is várja Gyurcsány Ferenc, a DK és a szocialisták válaszát arra, hogy Czeglédy Csaba milyen “piszkos munkát” végzett nekik és az Altusnak.
Arra sem érkezett válasz – folytatta -, hogy kihez vándorolt az ellopott 6,2 milliárd forint, pedig szerinte ez a bűncselekményből származó pénz az MSZP és a DK pártkasszájába került, és ezekből finanszírozták különböző kampányaikat.
A Fidesz politikusa úgy értékelt: a vádemelés azt igazolja, hogy Czeglédy Csaba egy jól felépített bűnszervezetet működtetett, amelynek három szintje volt, az iskolaszövetkezetek, az átszámlázást végző fiktív gazdasági társaságok, valamint a munkaerő-közvetítő Humán Operátor Zrt.
Budai Gyula hozzátette, Czeglédy Csaba olyan titkokat tudhat, amelyek ha kiderülnének, nagyon hátrányosan érintenék Gyurcsány Ferencet, a pártját és az MSZP-t.
Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma – miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.