Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Oroszország délnyugati része fölött ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló hidegfrontja Ukrajnán keresztül egészen az Alpokig elnyúlik. A szakadozott, gyengülő frontális felhőzetből inkább csak kisebb eső, záporeső fordul elő, a magasabban fekvő helyeken néhol havazik, de a ciklon középpontjánál már intenzívebb a csapadéktevékenység. Skandináviát is elérte nyugat felől egy melegfront, ám számottevő csapadékot nem okozott.
Európa többi részének időjárását magasnyomású légköri képződmény alakítja. A hajnali órákra több helyen képződik köd, valamint rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is tartósabban megmarad. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, legfeljebb szitálás fordul elő a ködös tájakon. A Kárpát-medencét ma elhagyja a hidegfront, és a Brit-szigetek térségében elterülő anticiklon délkeleti peremére kerülünk

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:
——————————————————

Szombat délután felhőátvonulásokra számíthatunk, majd estére az ország nagy részén kiderült az ég, ám a Duna-Tisza közén, valamint a délnyugati részeken több maradhat a felhőzet. Vasárnap gomolyfelhős időre van kilátás többórás napsütéssel, de átmenetileg a fátyolfelhőzet is megnövekedhet. Csupán kis eséllyel alakulhat ki egy-egy futó zápor. Az erős, helyenként viharos északi, északnyugati szél éjszaka fokozatosan csillapodik. Vasárnap az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között alakul, de az északi völgyekben hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 12 fok között várható.