Labdarúgó NB I – A címvédő ellen sem tudott pontot szerezni Horváth Ferenccel a Haladás

A címvédő MOL Vidi FC 2-0-ra nyert a sereghajtó Szombathelyi Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában, szombaton.

A szombathelyiek a szeptember végén kinevezett Horváth Ferenc irányításával továbbra sem szereztek pontot, ez volt a harmadik vereségük.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Szombathelyi Haladás-MOL Vidi FC 0-2 (0-0)
——————————————
Szombathely, 3317 néző, v.: Berke
gólszerzők: M. Scepovic (61.), Pátkai (69.)
sárga lap:  Tamás L. (84.), illetve Pátkai (42.), Vinícius (86.)

Szombathelyi Haladás:
———————
Király – Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak – Rácz B., Jancsó (Dausvili, 59.), Jagodics M., Németh Má. (Ofosu, 64.) – Bamgboye (Gaál B., 71.), Priskin

MOL Vidi FC:
————-
Kovácsik – Fiola, Juhász (B. Nikolov, 78.), Vinícius, Tamás K. (Stopira, 71.) – Nego, Hadzic, Pátkai – Kovács I. – Hodzic, M. Scepovic (Huszti, 74.)

A kezdés előtt Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója és Vörös Csaba technikai vezető köszöntötte Halmosi Pétert, aki a legutóbbi fordulóban a 300. élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára. A 35-szörös válogatott szélső ugyanakkor ezen a találkozón nem jutott szóhoz.
Az erőviszonyoknak megfelelően a fehérváriak irányították az összecsapást, mégis a Haladás járt közelebb a vezetéshez, de az első félidő végén és a második elején is kimaradt egy hazai ziccer.
Ez meg is bosszulta magát, mivel nem sokkal később előnybe kerültek a vendégek, Marko Scepovic góljában a nagyot hibázó Király Gábor is benne volt. Mindössze nyolc perccel később eldöntötte az összecsapást a Vidi, Pátkai Máté gyönyörűen tekert a jobb felső sarokba.
Innentől kezdve a hátralévő bő húsz percben nem történt érdemi esemény, a Haladás jelenlegi formájában nem jelenthetett komoly veszélyt a címvédőre a hajrában.