Labdarúgó NB I – Döntetlen a szombathelyi kiesési rangadón

A sereghajtó Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott a vendég Diósgyőri VTK csapatával a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

A szintén bennmaradásért küzdő miskolci együttes három találkozó óta veretlen az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Szombathelyi Haladás-Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)
——————————————–
Szombathely, 2214 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Habovda (70.), illetve Hasani (64.)
sárga lap: Dausvili (2.), Priskin (48.), illetve Karan (34.), Szabó B. (59.), Tajti (83.)

Szombathelyi Haladás:
———————
Rózsa – Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Dausvili (Rácz, 67.), Németh Má. (Gaál, 63.), Ofosu (Bamgboye, 86.) – Priskin

Diósgyőri VTK:
————–
Bukrán – Brkovic, Karan, Tamás M. – Sesztakov, Szabó B. (Bárdos, 87.), Márkvárt, Tajti, Juhar – Hasani (Bacsa, 78.), Mihajlovic (Vernes, 60.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő. Az idő múlásával a Diósgyőr vált aktívabbá, de fölénye meddőnek bizonyult, egyik kapusnak sem kellett bravúrt bemutatnia, a hazaiakat viszont a kapufa mentette meg a góltól egy ízben.
A folytatásban sem változott a játék képe, a DVTK próbálkozott, de komoly veszélyt nem jelentett a hazaiak kapujára, mígnem Hasani lövése utat talált a hálóba. A gól után is a vendégek támadtak, mégis a Haladásnak sikerült teljesen váratlanul egyenlítenie egy pontrúgást követően. A hajrában ismét kiegyenlítetté vált a játék, a meccslabdát a Haladás hagyta ki, így végül igazságosnak mondható pontosztozkodással zárult a találkozó.