Labdarúgó NB I – Először győzött a Diósgyőr

A Diósgyőr hazai pályán egy góllal nyert a Haladás ellen a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

A szombat esti találkozón a hazai csapat az első győzelmét aratta a mostani bajnokságban, melyben eddig egyetlen ponttal az utolsó előtti helyen állt. Sikerével a kilencedik helyre lépett előre és pontszámban beérte a szombathelyi együttest.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Diósgyőri VTK-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
——————————————–
Diósgyőr, DVTK Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Tóth B. (36.)
piros lap: Grumic (69.)
sárga lap: Tóth B. (42.), illetve Király (81.)

Diósgyőri VTK:
————–
Antal – Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. – Tóth B., Tajti, Hasani (Lipták, 81.) – Vernes (Joannidisz, 67.), Mihajlovic (Bacsa, 50.), Forgács

Szombathelyi Haladás:
———————
Király – Schimmer (Halmosi, 73.), Tamás L., Kolcak, Bosnjak – Grumic, Habovda – Mészáros, Kovács L. (Bamgboye, 59.), Németh M. – Rabusic (Rácz, 79.)

Az első negyedórában megpróbálta felmérni egymást a két csapat, kereste a fogást az ellenfelén, de nem volt meg a lendület az akciókban sem egyik, sem másik oldalon. A folytatásban is a pálya közepén zajlott a játék, egy-két távoli lövést láthattak a nézők, komoly gólszerzési lehetőség azonban továbbra sem adódott. A Diósgyőr szűk tíz perccel a félidő vége előtt rögzített helyzetből szerzett vezetést: Vernes ívelt szabadrúgása után Tóth Barnabás fejelt Király Gábor mellett a kapuba. A gól némileg váratlan volt, mert a Haladás egyébként szervezetten szűrte a DVTK támadásait.
A hazai csapat a második félidőben bátrabban játszott, többet kezdeményezett, ráadásul a mérkőzés utolsó negyedére emberelőnybe is került, mivel Grumic utolsó emberként döntötte fel a kilépő és eléje bevágó Tóthot. A vendég együttesben nem volt meg a kellő átütőerő az egyenlítéshez, igyekezett a Haladás támadásokat vezetni, de nem tudott helyzetet kialakítani.