Labdarúgó NB I – Győzött a Honvéd Szombathelyen

A sereghajtó Szombathelyi Haladás az utolsó tíz percben emberhátrányban futballozva 1-0-ra kikapott a Honvédtól a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

A házigazdáknak sorozatban ez volt az ötödik vereségük, és immár nyolc mérkőzés óta nyeretlenek.
A tabellán második Honvéd az ezt megelőző három idegenbeli találkozóján nem tudott győzni, most egy 91. percben szerzett góllal nyert.
OTP Bank Liga, 12. forduló:

Szombathelyi Haladás-Honvéd FC 0-1 (0-0)
—————————————-
Szombathely, 3176 néző, v: Kassai
gólszerző: Danilo (91.)
kiállítva: Bosnjak (83.)
sárga lap: Bosnjak (16., 83.), Jagodics (29.), illetve Baráth (75.), Holender (88.)

Haladás:
——–
Rózsa – Habovda, Benes, Tamás L., Bosnjak – Gaál (Bamgboye, 82.), Jagodics, Jancsó, Németh Má. (Ofosu, 65.) – K. Mészáros, Priskin (Kolcak, 86.)

Honvéd:
——-
Gróf – Batik (Skvorc, 33.), Kamber, Baráth – Heffler, Banó-Szabó (N’Gog, 76.), Bamba, Hidi, Holender – Danilo, Tischler (Kukoc, 66.)

Jobban kezdte a mérkőzést a fővárosi csapat, amelynek két nagy gólszerzési lehetősége is adódott az első fél órában, de Rózsa mindkét alkalommal hárítani tudott. Ezután rövid időre felpörgött a Haladás, Priskin egyszer a kapufát is eltalálta, de aztán a játékrész hajrájában ismét a Honvéd futballozott veszélyesebben, ám a szombathelyi védelem jól tette a dolgát.
A gól nélküli első félidőt követően a második 45 perc elején is a vendégcsapat volt aktívabb, a házigazdák a kontratámadásokban bíztak, védelmük pedig gond nélkül megoldotta a feladatát. Később visszaesett az iram, a hajrához közeledve viszont tizenegyeshez jutott a Haladás, az állás mégsem változott: Karol Mészáros büntetőjét kivédte Gróf.
Hét perccel a rendes játékidő letelte előtt emberhátrányba került a szombathelyi együttes, ezt pedig a 91. percben a maga javára fordította a Honvéd és elvitte a három pontot a Rohonci útról.