Labdarúgó NB I – Kikapott a Haladás Mezőkövesden

A Mezőkövesd 2-0-ra legyőzte a vendég Szombathelyi Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának szombati játéknapján.

A hazaiak sorozatban harmadszor nyertek saját közönségük előtt, míg a vendégek egymás után harmadik alkalommal szenvedtek vereséget a bajnokságban.

Eredmény:
OTP Bank Liga, 10. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
———————————————————-
Mezőkövesd, 2168 néző, v: Andó-Szabó
gólszerzők: Molnár (7.), Koszta (92. – 11-esből)
sárga lap: Cseri (15.), Pillár (45.), illetve K. Mészáros (23.), Bosnjak (56.), Kolcak (64.), Tamás (77.)

Mezőkövesd:
————-
Dombó – Farkas D., Pillár, Szalai, Vadnai – Mevongou, Szeles – Cseri (Koszta, 78.), Vajda (Hudák, 89.), Molnár (Katanec, 84.) – Drazic

Haladás:
——–
Király – Habovda, Kolcak, Tamás, Bosnjak – K. Mészáros (Bamgboye, 79.), Jagodics, Rácz, Halmosi (Németh, 61.) – Priskin, Gaál (Grumic, 69.)

A kezdés után hét perccel szerzett vezető találat megnyugtatta a hazai együttest, amely az előny birtokában leginkább a védekezésre koncentrált, és átadta a kezdeményezés lehetőségét a vendégeknek. A nem túl nagy iramú meccsen a Haladás rendületlenül próbálkozott, de a felállt kövesdi védelmet a szünetig nem tudta átjátszani.
Fordulás után nem sokat változott a játék képe: a szombathelyieknél volt többet a labda, ugyanakkor a sorozatos pontatlanságok miatt valódi veszélyt nem jelentettek a hazaiak kapujára. A Haladásnak nem sikerült egyenlítenie, sőt, a hosszabbításban a Mezőkövesd tizenegyesből végleg eldöntötte a három pont sorsát.