Az Újpest az első félidőben nyújtott kiváló teljesítményére alapozva otthon 4-0-ra legyőzte a ZTE együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján.

A vendégcsapatnak ezzel megszakadt a hét bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Újpest FC-Zalaegerszegi TE 4-0 (3-0)
————————————
Szusza Ferenc Stadion, 3467 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Zivzivadze (24., 37.), Beridze (44.), Katona (70.)
sárga lap: Serafimov (2.), Gergényi (81.), Posztobányi (91.)

Újpest:
——-
Banai – Pauljevic (Kastrati, a szünetben), Kutrumpisz, Diaby, Antonov – Csongvai, Onovo – Croizet (Katona, 61.), Mitrovic (Bjelos, a szünetben), Beridze (Boumal, 75.) – Zivzivadze (Mory, 61.)

Zalaegerszeg:
————-
Demjén – Lesjak, Mocsi, Serafimov, Gergényi – Halilovic (Papp L., 90.) – Ubochioma (Milovanovic, 71.), Bedi, Tajti (Rebernik, 56.), Grzan (Posztobányi, a szünetben) – Zsóri (Szalay, 71.)

Mindössze tíz percre volt szüksége az Újpestnek ahhoz, hogy mezőnyfölénybe kerüljön, majd átlövésekkel már veszélyeztette is a ZTE kapuját. A 24. percben aztán Zivzivadze – Mocsin megpattanó – lövésével vezetéshez jutott a házigazda. A vendégek Tajti irányítása mellett próbáltak ritmust váltani, de támadásaikat már a mezőnyben megszűrték a hazaiak. A 37. percben Zivzivadze pazar lövéssel duplázta meg góljai számát és az újpesti előnyt, amely a szünet előtt Beridze szólóját követően nőtt háromgólosra.
A fordulás után visszafogottabb Újpest a kontrákra rendezkedett be – Bjelosnak akadtak lehetőségei -, a vendégek mezőnyfölénye azonban meddőnek bizonyult. Banainak nem akadt komoly dolga, leginkább a pontatlan zalai befejezések miatt, és amikor a félidő közepén mégis érett már a ZTE szépítése, Katona távoli lövésével a 70. percben növelte előnyét az Újpest. A hajrá a vendégeké volt, de játékukból továbbra is hiányzott a gólveszély, így nem változott az eredmény.
Az Újpest a legutóbbi nyolc meccsét tekintve egy vereség mellett hetedszer nyert, a télen szerződtetett Zivzivadze pedig a lila-fehéreknél nyolc bajnoki találkozóját követően már kilenc gólnál jár. A ZTE vendégként négy összecsapást követően kapott gólt, mindjárt négyet.