Az uruguayi Darwin Nunez a Liverpool leggyorsabb hazai Bajnokok Ligája-találatát szerezte meg, amikor 3 perc 10 másodperc múltával, látványos sarkazással vezetéshez juttatta angol futballcsapatát a címvédő Real Madriddal szemben a nyolcaddöntős párharc kedd esti, első összecsapásán.

A Liverpool viszont 2-0-s vezetésről 5-2-re kikapott a spanyol királyi gárdától, és a tavalyi BL-finálé “visszavágóján” született végeredmény negatív csúcs a Vörösök hazai történetében. Először kaptak öt gólt az Anfielden európai kupameccsen, ráadásul a Liverpool lett az első együttes a BL-ben, amely háromgólos különbséggel veszített meccset 2-0-s előnyről.
A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerdai összegzése szerint az elmúlt hetven évet és bármely fellépését tekintve a Liverpool csupán két meccsen szenvedett súlyosabb vereséget vendégcsapattól: az Arsenal nyert ellene 6-3-ra az angol Ligakupában, 2007-ben, illetve 1953-ban végzett 1-5-re a Preston North Enddel szemben bajnoki mérkőzésen.
Az öt madridi találatból kettőt is jegyző brazil Vinícius Júnior 22 évesen és 224 naposan a második legfiatalabb futballistává vált, aki az Anfielden eredményes tudott lenni európai kupamérkőzésen. A “korbajnok” továbbra is a néhai Johan Cruyff; a holland klasszis 1966 decemberében az Ajax  színeiben talált be 19 évesen és 233 naposan.