Fussball Bundesliga BL 2016/17 - 16.10.2016 - VfL Wolfsburg / WOB vs RB Leipzig / RBL . Schlussjubel / Schlußjubel, Jubel, Sieg . Torwart Peter Gulacsi ( Leipzig ) jiubelt . Foto © Fishing4 +++ Nutzungs-Hinweis +++ Foto ist honorarpflichtig zzgl. gesetzl. MwSt. (7) . Auf Anfrage in hoeherer Qualitaet/Aufloesung. Belegexemplar erbeten. Adresse: Fishing4, Alte Landstr.14, 22949 Ammersbek, Tel.04532-261662, Bankverbindung: Haspa / IBAN: DE31200505501352525958 / BIC: HASPDEHHXXX . Veroeffentlichung gem. AGB auf www.fishing4.de . Fotos sind ohne vorherigen schriftliche Zustimmung ausschliesslich für redaktionelle Publikationszwecke zu verwenden. Kein Model Release .

Gulácsi Péter hétfőn 2026. június végéig meghosszabbította szerződését klubjával, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipziggal.

A magyar válogatott kapus eddigi kontraktusa jövő nyárig volt érvényes.
A 34 éves Gulácsi 2015 óta a lipcsei csapat játékosa – a Red Bull Salzburgtól érkezett -, eddig 302 tétmérkőzésen szerepelt (összesen 27 146 percig), kétszeres Német Kupa-győztes (2022, 2023). A klub statisztikái szerint a tétmeccsek közül 95-ön nem kapott gólt.
A hálóőr jelenleg az Európa-bajnokságra készül, amelyen a magyar együttes a házigazda németek csoportellenfele lesz.
Az RB Leipzig idén negyedik lett a Bundesligában, így a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet.
“Nagy vágyam volt a szerződéshosszabbítás – nyilatkozott a klub honlapján Gulácsi Péter. – Nagyon különleges az út, amelyen az egyesülettel együtt 2015 óta járunk. Nagy sikereket is ünnepelhettem az RB Leipziggel, mint például a Német Kupa-győzelmeket és a szuperkupa-győzelmet, de a nehéz időkben is mindig éreztem a klub és az itteni emberek támogatását. A célom az, hogy a szurkolók támogatásával folytassuk közös sikertörténetünket.”
A játékos hozzátette: úgy érzi, még van néhány igazán jó éve és vannak céljai.
“Az előző szezonban is láthattuk, hogy milyen potenciál rejlik ebben a csapatban ezzel az edzői stábbal, és az egész klubban. Nagyon várom az új idényt.” – fogalmazott, kiemelve, hogy a családjával együtt nagyon jól érzik magukat Lipcsében, amely a második otthonukká vált.
“Számomra a szerződéshosszabbítás nemcsak sportszakmai, hanem szívből jövő döntés is volt” – mondta Gulácsi Péter.