Labdarúgó NB I – Bennmaradt a Haladás és a Mezőkövesd is

A Haladás hazai pályán – egy hajrában szerzett góllal – legyőzte a Mezőkövesdet szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, és a többi eredmény alakulása folytán mindkét gárda bennmaradt az élvonalban.

OTP Bank Liga, 33. forduló:
Swietelsky Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)
———————————————–
Szombathely, 6743 néző, v.: Farkas
gólszerző: Kiss T. (90.)
sárga lap: Ramos (43.), Jagodics (72.), Wils (84.), Kiss T. (91.), illetve Hudák (37.), Drazic (45.), Koszta (58.), Vadnai (76.), Novák (79.)

Haladás:
——-
Király – Németh Mi., Wils, Kolcák, Bosnjak – Kovács L., Jagodics – Pinte (Németh Má., 78.), Rácz (Kiss T., 60.), Kovács L., Grumic – Ramos

Mezőkövesd:
———-
Dombó – Farkas, Hudák, Szalai, Vadnai – Mlinár, Szeles, Bognár (Varjas, 92.), Cseri – Koszta (Novák, 63.), Drazic (Oláh, 88.)

Az új stadionjában – azaz hét mérkőzés óta – veretlen Haladás kezdett jobban a kieséstől fenyegetett csapatok mérkőzésén, és a hangos szurkolói buzdítás közepette a 21. percben jutott el gólhelyzetig. A szünet előtt a Mezőkövesd is vezetett néhány támadást, egyszer a gólvonal előtt gurult el a labda.
A térfélcsere után egysíkú mezőnyjáték zajlott a pályán, majd Király Gábor védett nagyot. A hátralévő időben a sűrűn érkező sárga lapok jelentettek némi izgalmat, mígnem az utolsó percben Kiss Tamás szemfüles találatával előnybe kerültek a szombathelyiek. A többi mérkőzés alakulása folytán végül a Mezőkövesd is bennmaradt az NB I-ben.