Az előző idényben negyedik MOL Fehérvár FC 2-0-s vereséget szenvedett vasárnap a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga új szezonjának első fordulójában.

A Tolna megyei együttes nyolc év után először kezdte győzelemmel az idényt.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Paksi FC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
———————————-
Paks, v.: Bognár
gólszerzők: Varga B. (41.), Windecker (50.)
sárga lap: Varga B. (88.), Nagy R. (92.), illetve Rúben Pinto (21.), Kodro (67.), Hangya (86.), Fiola (92.)

Paksi FC:
———
Nagy G. – Vas (Nagy R., 70.), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Windecker (Gyurkits, 86.), Balogh B. – Bőle (Sajbán, 70.), Haraszti (Papp K., 80.), Szabó B. (Osváth, 70.) – Varga B.

MOL Fehérvár FC:
—————-
Kovács D. – Fiola, Serafimov, Sabanov – Nego, Rúben Pinto (Petrjak, 60.), Makarenko (Bumba, 60.), Dárdai (Bamgboye, 74.), Heister (Hangya, 60.) – Kodro, Zivzivadze

Az első félidőben a hivatalos statisztika szerint többet birtokolta a labdát a vendégegyüttes, amely ennek ellenére hátránnyal vonult szünetre, mivel a paksiak a kevés lehetőségük közül az egyikből betaláltak a rivális kapujába.
Fordulás után nagyon hamar megduplázta az előnyét a hazai együttes kihasználva a fehérvári védelem bizonytalankodását. A folytatásban több nagy helyzete is volt a vendégeknek, de a paksi kapus számos alkalommal bravúrral hárított, így a tolnaiak megérdemelten tartották otthon a három pontot.