Lovrencsics Gergő válogatott labdarúgó a horvát HNK Hajduk Split csapatához igazolt.

A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint a 32 éves jobbhátvéd szerződése két évre szól, és mivel idén nyáron lejárt a megállapodása a Ferencvárosnál, a horvátok ingyen szerezték meg a játékjogát.
Mivel Lovrencsics szerepelt a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatottban, csak vasárnap kell csatlakoznia új csapatához.
A futballista Budafokon kezdte pályafutását, majd Pécsen, Pápán, és a lengyel Lech Poznanban játszott, mielőtt az FTC-hez igazolt, amelynek a legutóbbi három évben csapatkapitánya volt. Pályafutása során csaknem négyszáz hivatalos mérkőzésen 43 gólt szerzett. A válogatottban 44 alkalommal lépett pályára.
Mindaugas Nikolicius, a HNK Hajduk sportigazgatója úgy fogalmazott: Lovrencsics taktikailag érett, technikás játékos, nagyon jó fizikális és mentális tulajdonságokkal, ráadásul jobbhátvéd létére vérében van a támadófutball.
“Örülök, hogy a Hajdukba igazolhattam, mert tudom, hogy ez a legkomolyabb hagyományokkal rendelkező klub Horvátországban. Könnyű volt meghoznom ezt a döntést, amikor kiderült, hogy egyeznek a céljaink” – nyilatkozta Lovrencsics.