Továbbra is erős az érdeklődés Magyarország iránt a világ minden tájáról – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter pénteki Facebook-videójában azt követően, hogy több mint 160 nemzetközi befektetővel tárgyaltak egy videokonferencia keretében.

Ahogy a legutóbbi hitelminősítői értékelésekből is látszik, a befektetők kedvezően értékelik meg a magyar gazdaság stabil alapjait, többek között azt, hogy a háború, a szankciók, és a választási év ellenére is csökkent a költségvetés hiánya, és a vártnál jobban mérséklődött az államadósság is – mondta a miniszter.
A magyar gazdaság a helyreállítási források nélkül is az uniós átlag felett erősödött és idén is elkerüli a visszaesést – jelentette ki Varga Mihály.
A magyar beruházási ráta a legmagasabb az unióban, továbbra is magas a foglalkoztatás, csökkenő pályára állt az infláció és az év végére egyszámjegyűre lassul – sorolta.
A pénzügyminiszter hangsúlyozta: dolgoznak tovább, a cél az, hogy a veszélyes nemzetközi környezetben is megőrizzék a magyar gazdaság stabilitását.