A koronavírus ellen beoltottak száma 6 415 177, közülük 6 201 472-en a második, 3 892 097-en a harmadik, 328 722-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 16 249 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 021 648-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma.
Meghalt 117, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47 083-ra emelkedett.
A gyógyultak száma 1 924 022, az aktív fertőzötteké 50 543.
Jelenleg 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.
Hatósági házi karanténban 2015-en vannak.
Azt írták, hogy a fertőzöttek és a betegek száma a megelőző héthez viszonyítva tovább csökkent. A vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.
A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – olvasható az oldalon.
Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.
A kormány és az operatív törzs továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges további intézkedéseket hoz – tették hozzá.
A kormányzati portálon felhívták a figyelmet arra, hogy aki Moderna vakcinával szeretné magát beoltatni, annak érdemes sietnie, mert már az utolsó adagokat kezdték el felhasználni az oltópontokon és a háziorvosoknál.
Miután a Moderna elfogy, háromféle oltóanyag marad az oltópontokon: Pfizer, Sinopharm és Janssen – írták a koronavirus.gov.hu oldalon.