Budapest, 2019. június 18. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 18-án. MTI/Soós Lajos

Egyre nagyobb az érdeklődés a koronavírus elleni oltás iránt, már több mint egymillióan regisztráltak – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerda délután a Facebook-oldalán.

Dömötör Csaba videójában elmondta: az interneten 632 ezren regisztráltak, 391 ezren pedig postán küldték vissza a regisztrációs lapot.
Emlékeztetett arra, hogy az oltások december 26-án kezdődtek Magyarországon, részletes terv alapján. Jelenleg az egészségügyi dolgozókat oltják a kórházi oltópontokon.
Az államtitkár azt is közölte: már tartanak az előkészületek annak érdekében, hogy az idősotthonokban élők is mihamarabb megkapják a védettséget.
Mindenkit arra biztatnak, ha még nem tette meg, regisztráljon az oltásra – mondta Dömötör Csaba, hangsúlyozva, a vakcina a leghatékonyabb eszköz a koronavírus ellen.