Elfogtak egy anya-lánya párost, amelynek tagjai több magyar nőt prostitúcióra kényszerítettek – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

Az ügyben egyebek mellett emberkereskedelem bűntettének gyanúja miatt folyik eljárás.
A rendelkezésre álló adatok szerint egy 45 éves szegedi nő és 26 éves lánya arra vett rá nőket, hogy prostitúciós tevékenységet végezzenek Szegeden, Budapesten és alkalmanként egyéb nagyobb vidéki városban. Ehhez lakásokat béreltek és megszervezték a nők utazását; az így megszerzett illegális jövedelem jelentős részét elvették tőlük.
A bűncselekmény elkövetésében segédkezett a nő fia is, aki a gyanú szerint 2021 augusztusa előtt a kizsákmányolt nőktől elvett pénzeket kriptovalutába fektette be azért, hogy a hatóságok elől elrejtse.
A KR NNI nyomozói kedden 6 órakor egyszerre négy helyszínen hajtottak végre kutatást Szegeden, amelyek eredményeként több mint 1 millió forint készpénzt, több mobiltelefont, táblagépeket, laptopokat, adathordozókat, továbbá zálogjegyeket és a prostituáltak bevételeit tartalmazó jegyzeteket foglaltak le. A bűncselekményből szerzett vagyonból a gyanúsítottak vásároltak két gépkocsit mintegy 20 millió forint, és egy lakást 26 millió forint értékben. A nyomozók vagyonvisszaszerzési eljárás során az ingatlant zár alá vették, a járműveket lefoglalták – tudatták.
A nyomozók az anya-lánya párost őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, míg a férfit pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki – olvasható a közleményben.