A kiberbűnözés elleni küzdelem nemcsak technikai kérdés, hanem széleskörű társadalmi összefogást igénylő misszió, ahol a dinamikus fejlődés és alkalmazkodás mindannyiunk számára alapvető jelentőséggel bír – jelentette ki Koltay András, a  Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke szerdán Budapesten.

Az NMHH elnöke az online csalások visszaszorítása érdekében KiberPajzs elnevezéssel tavaly indított oktatási-kommunikációs program zárókonferenciáján felidézte: a programot a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, az NMHH, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság indította. Később csatlakozott hozzá a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, az Igazságügyi Minisztérium, a Magyar Államkincstár, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága is.
Koltay András hangsúlyozta: a digitális kockázatokkal szembeni védekezés soha véget nem érő versenyfutás, ahol a cél a biztonságos és megbízható online környezet megteremtése. Hangsúlyozta: hiszi, hogy a projektben résztvevő szervezetek hozzájárulnak a digitális világ biztonságosabbá tételéhez. Az NMHH elkötelezett a megkezdett munka folyatásában, hogy szorosan együttműködjön partnereivel az online tér biztonságának további erősítéséért – emelte ki.