A csatatéren nincs megoldás, ott csak halottak vannak, ebben a háborúban mindenki veszít – írta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hétfőn a Facebook-oldalán, hozzátéve, hogy Orbán Viktor miniszterelnök békemissziójának ezért van rendkívüli jelentősége.

A bejegyzéshez feltöltött videóban Menczer Tamás arról beszélt: egy “virtigli háborúpárti”, Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője szerint mindegy, meddig tart, de Oroszországot le kell győzni Ukrajnában. A háború folytatódjon tovább és tovább, ezt akarják a háborúpártiak, a háború folytatódjon addig, ameddig Ukrajna nem győz – jegyezte meg.
Azonban ebben a háborúban senki sem győz, itt mindenki veszít – mondta Menczer Tamás. Hangsúlyozta: a csatatéren nincs megoldás, ott csak halottak vannak, ezért kell azonnali és feltétel nélküli tűzszünet és tárgyalás, béketárgyalás.
A kormánypártok kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: Manfred Weber “a háborúpárti koalíció része”, nem tűri a békepártiakat, “nem szeret bennünket”, és ezt számos módon ki is mutatja.
Azonban minden zsarolás és minden nyomásgyakorlás, minden támadás ellenére a kormánypártok ki fognak tartani a békepárti álláspontjuk mellett, és meg akarják őrizni Magyarország békéjét és biztonságát – mondta Menczer Tamás.