Milo Djukanovic hivatalban lévő montenegrói köztársasági elnök elismerte vereségét az elnökválasztás második fordulójában, és már a voksolás éjszakáján, vasárnap gratulált a győztesnek, Jakov Milatovicnak – tudatta a montenegrói közszolgálati televízió (RTCG) a hétfő reggeli híradójában.

A 61 éves Milo Djukanovic, a Szocialisták Demokratikus Pártjának (DPS) vezetője sok sikert kívánt a győztesnek, és reményét fejezte ki, hogy méltó lesz a választópolgárok bizalmára. “Montenegró választott, és én tiszteletben tartom ezt a választást, és azt kívánom neki, hogy legyen sikeres elnök. Ha sikeres elnök lesz, az azt jelenti, hogy Montenegró is sikeres lesz” – húzta alá.
A 37 éves Jakov Milatovic közgazdász, az Európa most! mozgalom jelöltje, vasárnap késő esti megszólalásában megköszönte a montenegróiak bizalmát, és kijelentette, győzelme egyben a megbékélés győzelmét jelenti, és a montenegróiakat többé soha senki nem oszthatja meg. “Montenegró határozott lépést tett előre, és döntő búcsút vett Milo Djukanovic meghaladott rezsimjétől” – hangsúlyozta.
A CeMI ellenőrző és kutatóközpont nem hivatalos, előzetes eredményei szerint Jakov Milatovic a szavazatok 60,1 százalékát, míg Milo Djukanovic a voksok 39,9 százalékát szerezte meg.
A montenegrói országos választási bizottság egyelőre nem közölt választási eredményeket, csak annyit jelentett be, hogy a részvételi arány 69,33 százalékos volt.