onstage at the 25th anniversary MusiCares 2015 Person Of The Year Gala honoring Bob Dylan at the Los Angeles Convention Center on February 6, 2015 in Los Angeles, California. The annual benefit raises critical funds for MusiCares' Emergency Financial Assistance and Addiction Recovery programs. For more information visit musicares.org.

Bob Dylan amerikai énekes egyedi lemeze csaknem 1,5 millió fontért (717 millió forintért) kelt el a Christie’s csütörtöki londoni aukcióján.

Az 1962-ben született Blowin’ In The Wind című szám új változatát 2021-ben vette fel az énekes-dalszerző, aki költőként az irodalmi Nobel-díjat is elnyerte. Megjelenése óta ez volt a híres dal első új stúdiófelvétele, amelyből összesen egyetlen lemez készült.
A BBC News tudósítása szerint a licitálás mindössze 4 percig tartott. A leütési ár jóval meghaladta az aukciósház előzetes becslését, amely 600 ezer és egymillió font közötti összeget várt a különleges lemezért. A vásárló nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
Az egyedülálló korong egyben egy új lemeztípust is képvisel, amely egyesíti a CD és a vinyl anyagainak egy részét, így jobb hangminőséget, tartósságot ígér, mint a vinyl, de bármilyen lemezjátszón lejátszható.
Az árverésre bocsátott, fadobozzal együtt kínált lemezbe a Grammy-díjas Dylan és producere, a felvételen is közreműködő T Bone Burnett, valamint a hangmérnök Jeff Powell nevét is belevésték.
Dylan a legenda szerint mindössze tíz perc alatt írta ezt a számot New Yorkban, egy Greenwich Village-i kávézóban 1962-ben.