Dejan Stankovic vezetőedző rendkívül elégedett volt a Ferencváros játékosainak hozzáállásával a Cukaricki ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen a labdarúgó Konferencia-liga csütörtöki nyitófordulójában.

“Leginkább a hozzáállásnak örülök, mert ez a legfontosabb a jó eredmények eléréséhez. Kifejezetten jól játszottunk” – mondta az MTI érdeklődésére a szerb tréner, aki fenomenálisnak nevezte a hangulatot az első hazai találkozóján. “Nagy volt a nyomás, de amikor hátrányba kerültünk, akkor sem a csapat, sem a szurkolók nem álltak le, így együtt sikerült fordítanunk.”
A játékosként Bajnokok Ligája-győztes szakember a videobíróról is beszélt, miután elvette a Ferencváros egy-egy gólját és büntetőjét. Ahogy kifejtette, ő már megszokta a VAR-t, ezért nem izgult a döntések előtt, mert 99 százalékban ilyenkor jó ítélet születik.
“Nagyon örültem Pesic góljának, mert sérülés miatt sokat kihagyott. De Varga Barnabás is remekül futballozott. Mindkettőjükre számítok a jövőben is” – mondta középcsatárairól Stankovic azt követően, hogy a szerb és a magyar támadó is eredményes volt.
Kollégája, Igor Matic gratulált a magyar bajnoknak, egyúttal megérdemeltnek nevezte a sikerét.
“Jól kezdtünk, az első fél órában a saját játékunkat tudtuk játszani, ennek köszönhetően vezettünk is, de nagy hibákból fordított a Ferencváros. A hiba a játék része, többnyire pedig az a csapat nyer, amelyik kevesebbet hibázik. A második félidőre célra törőbb futballt kértem és cserékkel próbáltunk frissíteni, de így sem sikerült egyenlíteni” – értékelt Matic, aki szintén kiemelte a “fantasztikus hangulatot és a gyönyörű stadiont”. Úgy vélte, mindig öröm ilyen atmoszférában futballozni.
A magyar bajnok két hét múlva az idén döntős és az F csoportban a belga Genk vendégeként 2-2-es döntetlennel rajtoló olasz Fiorentina vendége lesz a második körben. A négyes első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, a második pedig az Európa-liga egyik csoportharmadikjával találkozik a 16 közé kerülésért.