A hagyományos götzisi többpróbaversenyen országos csúccsal győztes Krizsán Xénia úgy érzi, még szinte minden számban tud javulni, s már elhiszi, hogy éremért csatázhat majd hétpróbában a tokiói olimpián.

Az MTK atlétája a hétvégén kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egyik legrangosabb viadalnak számító ausztriai eseményen, melyen a hétből négy számban is egyéni csúcsot döntött, saját magyar rekordját pedig 6651 pontra javította. A 28 éves sportoló az M4 Sport Sporthíradójában kedden arról beszélt, hogy egyértelműen meglepte götzisi eredménye, mert még messze nem volt csúcsformában.
“Nagyon furcsa volt nekem, hogy ilyen jó eredményt értem el. Egyáltam nem úgy indultam el, hogy új országos csúcsot érek el” – jegyezte meg az idei fedett pályás Európa-bajnokságon ötpróbában bronzérmes versenyző, aki ismét elmondta, hogy Götzisben tökéletes körülmények között rendezik a viadalt, melyen az időrend is kedvez a sportolóknak, akik a világversenyekhez képest sokkal szabadabban készülhetnek egy-egy számra.
Krizsán némileg talán meglepő módon a legjobban az 1,80 méteres magasugrásának örült, noha négy másik számban ért el egyéni csúcsot.
“Azért a magasugrásnak örültem a legjobban, mert volt egy sérülésem a bokámnál és erre a számra két vagy három edzésem volt eddig összesen” – mondta Krizsán. Hozzátette, hogy a götzisi előtt egy héttel ugrott magasat egy versenyen és akkor még nagyon féltette a lábát, nem merte rendesen terhelni, Ausztriában viszont már nem volt ezzel gond és egyáltalán nem érez fájdalmat.
Szabó Dezső hétpróbában Eb-negyedik tanítványa arról is beszélt, hogy érzése szerint ennél is képes lesz jobb eredményre, mert a felkészülésében még messze nem tart ott, hogy csúcsformában legyen.
“Azt mondanám, majdnem mindenben tudok javulni. Fizikálisan rendben vagyok, jó a futóformám, de a technikai számok nem jók még” – emelte ki Krizsán, akinek sokat jelent a götzisi diadal és a csúcs, ami a tokiói olimpiára is jó hatással lesz. – “Rengeteg önbizalmat adott ez a verseny is számomra. Úgyhogy a hitem is egyre jobb és kezdek már az olimpiai dobogó felé kacsingatni. Még mindig az első számú cél, hogy hatba kerüljek Tokióban, mert szerintem ez nagyon reális. A dobogóért nagy harc lesz és kezdem elhinni, hogy én is versenybe szállhatok érte.”