Nagy Péter emelte a legnagyobbat a Savaria Kupán

A 16-szoros magyar súlyemelőbajnok Nagy Péter teljesített a legjobban a szombati szombathelyi Savaria Kupán, amely a X. Tóth Géza-emlékverseny is volt egyben.

A 15 szakosztály képviselőit, köztük a hazai élmezőny java részét mozgósító pénzdíjas viadalon a szegediek ólomsúlyú erős embere összetettben 385 kilogrammig jutott, amivel az eredményt a kategória világcsúcsához viszonyító számítás alapján nemcsak a plusz 109 kg-ban, hanem az abszolút sorrendben is az élen végzett.
A koronavírus-járvány miatt zárt körben, nézők nélkül rendezett eseményen, amelynek a Haladás VSE Rohonci úti sportkomplexuma adott otthont, a tokiói olimpiai indulásra is esélyes Nagy Péter mellett indult az áprilisi moszkvai Európa-bajnokságra készülő válogatottak közül a kecskeméti Kmegy Máté is, aki a 81 kilósok között nyert 309 kg-os összeredménnyel.
Az olimpiai ezüstérmes szombathelyi súlyemelő nevét viselő emlékversenyen a férfiaknál legeredményesebb utánpótláskorúként az abszolút rangsor negyedik helyén végzett az elmúlt két évben a legjobb magyar súlyemelő címet kiérdemelt békési tinédzser, Fekécs Szilárd, aki az ifjúságiak 81 kilós kategóriájában mindkét fogásnemben, s összetettben is (281 kg) korosztályos országos csúcsot állított fel.
A nőknél a ranglista élén az Eb-re nevezettek között is szereplő békéscsabai Mitykó Veronika zárt, aki a 71 kg-os súlycsoportot megnyerve 198 kilóig jutott összetettben.