Vádat emeltek a feleségét szíven szúró Vas megyei férfi ellen

Emberölés kísérletének bűntette és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly májusban egy családi vita hevében, életveszélyes sérülést okozva szíven szúrta a feleségét, majd rátámadt az általa segítségül hívott mentősökre – közölte Simon József megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A főügyész azt írta: a férfi ittas állapotban 2018 májusában először azért hívott mentőt – mint utóbb kiderült, indokolatlanul – mert a felesége nem szedte be a gyógyszereit.
A férj és feleség között később a vád szerint éppen a mentők kihívása miatt fajult el a vita, a vádlott végül egy 20 centiméter pengehosszúságú késsel szíven szúrta az asszonyt, aki életveszélyes sérülést szenvedett.
A vádlott ezután ismét értesítette a mentőket, közölte velük, hogy megölte a feleségét. A férfi valószínűleg azt gondolta, hogy az asszony meghalt, mert a kiérkező mentőket nem engedte be, a ház kapujában elállta az útjukat, majd a gépkocsivezető felé indult, hogy megragadja és akadályozza a bejutásban. A mentős azonban kitért a vádlott elől és a vállával a kapu előtti füves részre lökte az ittas férfit.
A nő életét a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően sikerült megmenteni – közölte a megyei főügyész.
A Vas Megyei Főügyészség a vádlottra letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte.