Hatodik alkalommal rendezik meg az MVM ZENERGIA című szabadtéri koncertet. Az esemény augusztus 28-án szombaton 20 órától a Bazilika előtti Szent István téren lesz.

Öt zenei műfaj is megjelenik a koncerten, fellép Balázs János (zongora), Balogh Kálmán (cimbalom), Lajkó Félix (hegedű), Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Szentpáli Roland (tuba) és Tompos Kátya (ének). Az MVM ezúttal is a teljes jegybevételt jótékony célra ajánlja fel – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
MVM ZENERGIA koncertet legutóbb 2019-ben tartottak. Idén tizennégy jól ismert darab csendül fel a klasszikus zene, a könnyűzene, a dzsessz, a világzene és a népzene világából korábban nem hallott átiratokban.
A nagyszabású szabadtéri koncert élő zenei műsorát a Bazilikára vetített fényfestés egészíti ki.
Az eseményt online is közvetítik, az élő közvetítés megtekintéséhez támogatói jegyek vásárolhatók elővételben. Az MVM a jegyeladásból befolyt teljes összeget jótékony célra ajánlja fel. Augusztus 28-áig lehet szavazni az mvmzenergia.hu weboldalon arra, hogy mely szervezetet támogassák a koncert bevételével.
Idén a Cantemus Közhasznú Alapítvány, a Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány és a Szikra Tehetséggondozó Egyesület közül lehet választani.
A koncert esőhelyszíne a Budapest Kongresszusi Központ, további információk az mvmzenergia.hu oldalon találhatók.