A Ferencváros a csoportmeccsek után legközelebb márciusban lép pályára a labdarúgó Európa-ligában, amelyben a csütörtökön este kiharcolt csoportelsőségének köszönhetően kihagyhatja az első kieséses fordulót, erre februárban kerül sor.

A magyar bajnok azzal nyerte meg a H csoportot, hogy az ötödik fordulóban otthon 1-1-es döntetlent játszott az AS Monacóval, míg a Crvena zvezda 2-1-re legyőzte a vendég Trabzonsport.
A kieséses szakasz első körének sorsolását – amelyben tehát az FTC nem lesz érintett, a második helyezettek és a Bajnokok Ligájából átkerülő csoportharmadikok viszont igen – november 7-én tartják, a nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő párharcok mérkőzéseit pedig február 16-án és 23-án játsszák – az európai szövetség honlapja alapján.
A továbbjutókat február 24-én sorsolják össze a csoportgyőztesekkel, azaz ekkor derül ki, hogy a Ferencváros melyik csapattal találkozik a 16 között. A nyolcaddöntő mérkőzéseit március 9-én és 16-án játsszák.
Az UEFA díjszabása alapján az a csapat, amely bejut az Európa-liga csoportkörébe, 3,63 millió eurót kap, ezen felül a gárda az elmúlt tíz év együtthatója alapján további 924 ezer euróra jogosult – írta az m4sport.hu. Pontonként 210 ezer euró jár, az FTC tíz pontja így 2,1 millió eurót jelent, a csoportgyőzelemért pedig 1,1 millió jár. Az UEFA a nyolcaddöntőbe jutást is díjazza, 1,2 millió euróval, azaz a Ferencváros eddig összesen mintegy 8,95 millió eurót (3,6 milliárd forint) keresett az Európa-liga 2022/2023-as kiírásában.
A sorozat döntőjének a Puskás Aréna ad otthont május 31-én.
A csoportkör utolsó, hatodik fordulójában a Ferencváros a Trabzonspor vendége lesz jövő csütörtökön.