Gulácsi Péter, az RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott kapusa úgy véli, társaival együtt mostanában “hajlamosak hibázni”, az ellenfelek pedig rendre meg is büntetik őket ezekben a helyzetekben.

A 32 éves hálóőr a Bajnokok Ligája-főtábla első fordulójában kedd este elveszített, Sahtar Donyeck elleni találkozó után nyilatkozott a lipcsei egyesület honlapján, és elismerte, az első kapott gólért – melynél rosszul játszotta meg a labdát – ő a felelős.
“Nagy hiba volt tőlem, aminek nem lett volna szabad megtörténnie, de küzdöttünk és visszajöttünk a meccsbe, amikor egyenlítettünk” – mondta Gulácsi, aki szerint a donyeckiek második gólja mentálisan megtörte a Leipzig futballistáit.
“Ha valaki megnézi ezt a 90 percet, láthatja, hogy végig mindent beleadtunk, de felesleges magyarázkodnunk. Amikor 2-1 lett a Sahtarnak, egy kicsit kinyíltunk, nagyon meg akartuk nyerni a mérkőzést, de hátul nem voltunk elég stabilak” – foglalta össze a végül 4-1-es donyecki sikerrel zárult találkozón történteket a magyar kapus.
Gulácsi úgy véli, “hajlamosak vagyunk hibázni mostanában és ezekért a hibákért meg is büntetnek minket a riválisok”. A magyar válogatott játékosa szerint nagyon rosszul kezdték az idényt, ráadásul most egy “nagy meccs” vár rájuk, szombaton ugyanis a Bundesligában legutóbb ezüstérmes Borussia Dortmunddal csapnak össze.
“Mindent bele kell adnunk, a játékosoknak és az edzőnek közös munkával kell jobbra fordítani a dolgainkat. Az edzőnk nem tehet arról, hogy mi hibákat követünk el a pályán, hiszen mindannyian felnőtt emberek vagyunk” – jelentette ki Gulácsi.
Az RB Leipzig öt forduló után csak a 11. helyen áll a Bundesligában, a BL-ben pedig jövő szerdán a címvédő Real Madrid vendége lesz.