Elfogadta a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 2021-2025 időszakra vonatkozó, az előző stratégia által megteremtett fundamentumokra épülő, felülvizsgált stratégiáját a BÉT pénteki rendkívüli közgyűlése, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

A közgyűlésen előterjesztették az igazgatóság által közgyűlési jogkörben tavasszal meghozott döntéseket is, mivel az éves rendes közgyűlés megtartására a pandémiás helyzet miatt nem volt lehetőség.
Ezeket a pontokat – közöttük a BÉT értékpapírosítási tanácsadó leányvállalata, az Első Értékpapírosítási Tanácsadó Zrt. értékesítését, a BÉT 2020. évi pénzügyi beszámolóját, az igazgatóság, a felügyelőbizottság és a könyvvizsgáló 2020. évre vonatkozó jelentéseit, valamint az igazgatóság adózott eredmény felosztására és az osztalék megállapítására vonatkozó indítványát – szintén jóváhagyta a közgyűlés.
A közgyűlés elfogadta a BÉT edukációs leányvállalata, a Budapest Institute of Banking (BIB) értékesítéséről szóló döntést, a tranzakció zárása még az idén várható.
A közgyűlés megválasztotta a társaság felügyelőbizottságának új elnökévé Bartha Lajost, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatóját. A társaság könyvvizsgálati feladatainak ellátását ezt követően az Ernst & Young Könyvvizsgáló Kft. végi.