Az európai baloldal és a brüsszeli bürokrácia jogállamisági dzsihádot folytat Magyarország és Lengyelország ellen, a jogállamisági feltételesség rendelete a jogállamiság mezébe öltöztetett politikai küzdelem – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában hétfőn.

Deutsch Tamást azzal kapcsolatban kérdezték, hogy február 16-án hirdet ítéletet az Európai Bíróság a jogállamisági perben. A politikus ezzel kapcsolatban kifejtette: a magyar és lengyel kormány szerint a rendelet ellentétes az Európai Unió alapszerződésével, mert lehetőséget teremt az uniós intézményeknek, hogy “gumiparagrafusokra”, pontosan nem definiált, nem világos feltételekre hivatkozva pénzügyi szankciókat alkalmazzanak a tagállamokkal szemben.
Véleménye szerint a rendelet nem a jogállamiságról szól, hanem az európai bürokrácia és az európai baloldal mögött “a tényleges éceszgéberként, gondolatgyártóként” álló Soros-hálózat folytat “jogállamisági dzsihádot” a közép-európai országok, így Lengyelország és Magyarország ellen. Azért, mert ezekben az országokban a polgárok nagy többségének támogatásával olyan kormányzati politikát valósítanak meg a döntéshozók, amely nemet mond a Brüsszelből induló birodalmi törekvésekre, az illegális migránsok befogadására, és nem engedi az óvodákba és iskolákba az LMBTQ-aktivistákat.
A Soros-hálózatnak, a brüsszeli bürokráciának, az európai baloldalnak szúrja a szemét az, ami itt, Közép-Európában történik, és ez ellen olyan politikai küzdelmet folytatnak, amelyet a jogállamiság mezébe öltöztetnek – jegyezte meg.
Hozzátette: a jogállamisági rendelettel az EU “politikai, hatalmi, ideológiai zsarolóeszközt gyártott”. Azt mondta, a Soros György finanszírozta NGO-hálózat és a Soros-hálózat finanszírozta nyugat-európai mainstream sajtó “évek óta ott üti Magyarországot, ahol éri”, és ennek a politikai támadássorozatnak a “legkifinomultabb eszközévé válik ez a jogállamisági rettenet”.
Bárhogyan próbálták az NGO-k bizonygatni függetlenségüket és pártatlanságukat, egyértelművé vált – mondta -, hogy a “Soros-hálózat” működteti őket, világszerte katonás rendbe szervezve, és ezek a szervezetek támadást folytatnak Magyarország ellen, ennek a támadásnak pedig általánossá vált módszere a kettős mérce alkalmazása.     Azaz, ha egy adott országban a brüsszeli bürokrácia kénye-kedve szerint megfogalmazott elképzeléseket feltétel nélkül elfogadó kormány van hatalmon, minden rendben van, mindegy, mekkora a korrupció és megfelel-e az ország a legfontosabb uniós feltételeknek, “simogatást kap” – jegyezte meg. Ha viszont az ország patrióta politikát folytat, “ostor fogad minden, az adott országból érkező döntést Brüsszelben”.
Deutsch Tamás szerint a Magyarország elleni támadás célja, hogy a magyar nemzeti érdekeket következetesen képviselő kormánnyal szemben baloldali bábkormány kerüljön hatalomra Budapesten, amely minden német birodalmi, brüsszeli birodalmi, “Soros-hálózat” által megfogalmazott elképzelésnek megfelel.
Hozzátette: a Soros-hálózat érzékeli, hogy “elképzeléseiknek az európai polgárok döntő többségénél nincs kellő támogatottsága”, ezért úgy gondolják, vagy sikerül nekik egy-három éven belül döntő változást elérniük az EU működésében és olyan rendszert kialakítani, amelyben az EU 450 millió polgárának nincs beleszólása az európai együttműködésbe, vagy előbb-utóbb minden uniós országban többségbe kerülnek azok, akik nemet mondanak az “európai birodalom kialakítására irányuló lázálomra”. A politikus szerint a “végjáték” folyik, a “Soros-hálózat” új európai birodalmat kialakító végső, kétségbeeséstől vezetett támadása látható.