Idén újra indít zarándokvonatokat a MÁV a Misszió Tours utazási irodával közösen: júniusban az erdélyi Csíksomlyóba és a lengyelországi, czestochowai pálos kegyhelyre, szeptemberben pedig a bosznia-hercegovinai Medjugorjéba – közölték a szervezők szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára kiemelte: a zarándokvonatok azt üzenik, hogy itt Közép-Európában, Magyarországon a keresztény kultúra nem “dohos”, “múzeumból előrángatható” emlék, hanem a “mai napig velünk élő szokás”.
Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke arról beszélt: a vonatos zarándoklatok a hit megerősítésének és a hit ébresztésének szempontjából is fontos események.
Kormányos László, a MÁV-START Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a vasúttársaság a Misszió Tours Utazási Irodával közösen az elmúlt tíz évben több mint húszezer zarándokot utaztatott.
Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója ismertette: a szokásos Boldogasszony zarándokvonat mellett idén indítanak  a csíksomlyói búcsúba egy másik, rövidebb programmal tervezett zarándokvonatot is, amely a szombati búcsúi mise után visszaindul Budapestre.