Hiába erős egy térség, ha léteznek benne kiúttalanságot sugalló “fehér foltok”, a területfejlesztésnek egyebek mellett ezek megszüntetését kell szolgálnia – hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter pénteken a Veszprém vármegyei Uzsán.

Navracsics Tibor – aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője – A belső perifériák a fejlesztéspolitikában – a Marcal-völgye térség fejlesztési akcióterv kidolgozása című munkakonferencián azt mondta, hogy az ország minden régiójában találhatók fejlesztésre szoruló “fehér foltok”.
A Marcal-völgyi térségre kidolgozott stratégia és maga a fejlesztés is országos szintű példa lehet – fogalmazott, hozzátéve: e tanácskozás egy újabb jelentős lépés a térség területfejlesztési stratégiájának kialakításához.
V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára az “élhető térség” kialakításának jelentőségét hangsúlyozta, hozzáfűzve: a területfejlesztés azt a célt szolgálja, hogy Magyarország 2030-ra Európa öt legélhetőbb országának egyike legyen.