Újabb 50 milliárd forintra pályázhatnak a háromezer főnél nagyobb önkormányzatok és az egyházak bölcsőde, mini bölcsőde és családi bölcsőde létrehozására – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a videóban azt mondta, hogy az új bölcsődei férőhelyeket létrehozó önkormányzatok és egyházak minimum 50 millió, maximum 1 milliárd 440 millió forintos támogatásra pályázhatnak.
A Családbarát Központ és a Lechner Tudásközpont segítséget nyújt a pályázóknak: mintaterveket biztosít a bölcsőde létrehozásához, és szakmai tartalommal segíti az építkezést – tudatta a tárca nélküli miniszter, hozzátéve: a pályázók a teljes tervkatalógust letölthetik, és felhasználhatják a bölcsőde megépítéséhez.
Kiemelte: a kormány azon dolgozik, hogy minden bölcsődés korú gyermeket nevelő családnak lehetősége legyen bölcsődében elhelyezni a gyermekét, ha arra van szükségük.
A kormány azt vállalta, hogy 2022 végéig elegendő bölcsődei férőhely lesz Magyarországon – mondta a miniszter, hozzáfűzve: a pályázat is e cél eléréshez járul hozzá.