Palkovics László technológiai és ipari miniszter az uniós Környezetvédelmi Bizottság (ENVI) ülése után az Európai Bizottság alelnökével is egyeztetett – tette közzé a tárca a közösségi oldalán kedden.

A Technológiai és Ipari Minisztérium Facebook-oldalán megjelent tájékoztatás szerint Palkovics László arra hívta fel Frans Timmermans figyelmét, hogy Magyarország számára kulcsfontosságú energetikai rendszerének további fejlesztése, zöldebbé és klímabarátabbá tétele. A 2030-as és 2050-es klímacélok teljesítése mellett a korszerűsítések hozzájárulnak Magyarország energia-autonómiájának eléréséhez is.
Palkovics László leszögezte, hogy az Európai Unió részvétele azért is indokolt a beruházások finanszírozásában, mert azok nemcsak magyar érdekeket, hanem a kontinens energia-függetlenedési problémáinak kezelését is szolgálják.
A miniszter hozzátette, Magyarország olyan beszerzéseket tervez, amelyek környezetbarátabbá tehetik a gazdaságot, megoldást kínálnak az energiatárolásra – tájékoztatott a TIM.