Vádat emelt a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki késsel okozott életveszélyes sérüléseket egykori barátjának.

A megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a vádirat szerint a két férfi 2020 óta ugyanabban a társasházban lakott. Barátok lettek, de 2022 tavaszán megromlott a kapcsolatuk.
Tavaly, egy augusztusi napon a sértett és barátnője nem tudott bemenni a lakásukba a zárba nyomott pillanatragasztó miatt. A férfi biztos volt benne, hogy egykori barátja, egyben szomszédja tette ezt, ezért dörömbölni és fenyegetőzni kezdett az ajtajánál. A vádlott kilépett a lakásából és pofonvágta a feldühödött férfit, majd lökdösni és ütni kezdték egymást. A sértett a dulakodás közben elesett, és a fejét beverte az egyik lakás ajtajába. A földre került férfit a vádlott egy késsel többször megszúrta az arcán, a nyakán, illetve a felsőtestén.
A főügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt.