Az YBL Miklós Építőipari Tudásközpont olyan naprakész, releváns tudásrendszert hoz létre, amit az ágazat minden szereplője aktívan tud majd használni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán, Pilisvörösváron.

Vitályos Eszter, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, az YBL Miklós Építőipari Tudásközpont projektindító virtuális alapkőletételén arról beszélt, hogy az építőipari tudásközpont négy lábon fog állni. Elmondta, hogy a kutatásfejlesztés és az innováció mellett a duális képzés megvalósítását tűzték ki célul, hangsúlyt fektetnek a szemléletformálásra, a tudásmegosztásra, ezen kívül a a saját projektmanagement működtetése mesterséges intelligencia használatával és erős digitális háttérrel történik majd.
Az államtitkár kiemelte, hogy a tudásközpont az együttműködő partnereivel olyan kompetencia-mátrixot fog létrehozni, amelynek a felhasználásával saját hatékonyságukat tudják majd növelni az építőipari szereplők.
Hozzátette, hogy mindezekhez kapcsolódó kereslet vezérelt képzési rendszert alakítanak ki az alapfokú oktatástól az egyetemi végzettségig. Egy nagyszerű gazdaságélénkítő program nyitányának lehetünk a részesei – fűzte hozzá Vitályos Eszter.