Harminchat évvel utolsó koncertje után visszatér a Frankie Goes To Hollywood, a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb szintipop csapata.

A brit zenekar, amelynek legnagyobb sikere a Relax című dal volt, annak idején Liverpoolból indult, és most ott is lép újra színpadra május 7-én, az idei Eurovíziós Dalfesztivál nyitórendezvényén – írta a BBC News.
A Frankie Goes To Hollywood klasszikus felállásában – Holly Johnson (ének), Paul Rutherford (billentyűs hangszerek), Mark O’Toole (basszusgitár), Brian Nash (gitár), Peter Gill (dob) – egy rövid műsort ad elő a dalverseny felvezető rendezvényén.
A frontember Holly Johnson Instagram-oldalán örömét fejezte ki az újraegyesülés kapcsán, hozzátéve, hogy az eurovíziós versenyek mindig különleges események.
Az együttes 1983-ban rögtön első kislemezével, a Relax-szel berobbant, és kilenc országban vezette a listákat, beleértve az Egyesült Királyságot is, annak ellenére hogy a BBC a dalt obszcénnak ítélte és tiltólistára tette.
A Frankie Goes To Hollywood két további kislemeze, az 1984-ben megjelent Two Tribes és a The Power of Love szintén vezette a brit listát, a Welcome To The Pleasuredome című album pedig tizenegy országban lett Top 10-es.
A tagok közötti ellentétek végül 1987-ben vezettek a szétváláshoz; Holly Johnson azóta szólóelőadóként ismert. A csapat 2003-ban szerepelt a VH1 csatorna Bands Reunited című műsorában, de nem léptek fel. Egy évre rá, Károly herceg alapítványának jótékonysági koncertjén viszont (Forbidden Hollywood néven) zenéltek, igaz, akkor Ryan Molloy volt az énekes a névhasználat miatt Johnsonnal zajlott jogi viták miatt.