Idén is meghirdeti a népszerű Mesélő hangjegyek rajzpályázatát óvodás és általános iskolás gyermekeknek a Liszt Ferenc Kamarazenekar (LFKZ).

A zenekar szerdai közleménye szerint az idén 60 éves Liszt Ferenc Kamarazenekar megalakulása óta fontos feladatának tartja a fiatal generáció megismertetését a klasszikus zenével. Mint írják, az idén meghirdetett rajzpályázatban Prokofjev, Grieg, vagy Bartók zeneművei ihletett rajzzal pályázhatnak óvodások, 1-4. osztályos és 5-8. osztályos tanulók. A pályázatokat elektronikus úton lehet beküldeni június 4. éjfélig. A 3 zenemű a zenekar honlapján, a https://www.lfkz.hu/hu/hangfelvetelek) linken hallgatható meg.
A versenyzők lerajzolhatják, hogy mit jelent számukra a kiválasztott darab, milyen történetet, emlékeket, érzéseket közvetít az adott zenemű. Pályázni megrajzolt konkrét történettel vagy akár egy érzést, hangulatot tükröző absztrakt alkotással is lehet – olvasható a közleményben.
Mint írják, mindhárom korcsoportban a három legszebb alkotást beküldő, illetve a három korcsoportból a közönség által legjobbnak ítélt alkotót díjazzák. A beérkezett pályázatokra az LFKZ Facebook-oldalán lehet szavazni.
A közlemény szerint az óvodás korcsoport nyereménye családi koncertjegy a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület közös, zenés-bábos gyermekelőadására, az iskolások pedig a zenekar művészei által felajánlott egyéni zeneóra vagy online rajztanfolyam közül választhatnak.
Az egyéni díjak mellett különdíjban részesül a legaktívabb iskola: az az oktatási intézmény, ahonnan a legtöbb pályázat érkezik be, saját Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertet nyer.
További információ a https://www.lfkz.hu/hu/hirek/mesel-hangjegyek-2023-rajzpalyazat oldalon érhető el.