A Paris Saint-Germain futballistája, Warren Zaire-Emery lett minden idők legfiatalabbja (16 év 343 nap) és az első 17 év alatti játékos, aki pályára lépett a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában – írta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

A keddi nyolcaddöntős BL-napot követő összefoglalójában az IFFHS kiemelte, hogy Zaire-Emery a PSG-ben Lionel Messi és Sergio Ramos személyében két olyan labdarúgóval együtt volt a kezdőcsapat tagja a vendég Bayern München ellen, akik már az ő születése előtt is játszottak a Bajnokok Ligájában. Az ifjú francia középpályás 2006. március 8-án született, éppen azon a napon, amikor Ramos, a PSG 36 esztendős spanyol védője a Real Madrid színeiben a londoni Arsenal elleni nyolcaddöntős BL-mérkőzésen szerepelt.
Az IFFHS statisztikája szerint a Bayern egyetlen találatának szerzője, Kingsley Coman folytatta egyedülálló sorozatát, így hasonlóan az összes olyan hivatalos mérkőzéséhez (56), amelyen eredményes volt profi karrierje során klubcsapatában és a francia válogatottban, együttese most sem veszített. A párizsi születésű, és karrierjét a PSG-ben kezdő szélső jelenlegi mérlege ebben a tekintetben 53 győzelem és 3 döntetlen.
A PSG sorozatban harmadik vereségét könyvelhette el, amely legutóbb 2011-ben esett meg vele. Idei 11 szereplését tekintve a mostani már az ötödik vesztett mérkőzése volt a francia bajnokság listavezetőjének, amely tavaly 46 meccse közül csupán négy alkalommal kapott ki. A BL-ben sem fényes a mérlege, mivel a kieséses szakasz legutóbbi kilenc mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg hazai pályán, a Parc des Princesben (2020-ban 2-0 a Borussia Dortmund, 2022-ben pedig 1-0 a Real Madrid ellen).
A keddi játéknap másik összecsapásán az AC Milan, azzal hogy a párharc első mérkőzésén, hazai pályán győzött 1-0-ra a Tottenham Hotspur ellen, 2013 februárja óta először szerzett előnyt a BL kieséses etapjában, viszont a minimális különbségű siker miatt nehéz visszavágó vár rá Londonban.