Az orosz Rosztov-Don és CSZKA Moszkva kizárása ellenére nem kap új ellenfelet a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában.

Az európai szövetség (EHF) pénteken a honlapján hozta nyilvánosságra a végrehajtó bizottság döntéseit az ukrajnai háború kapcsán.
A női BL-ben a román CSM Bucuresti játék nélkül a negyeddöntőbe jutott, de a párosítások változatlanok maradtak, tehát a rájátszás első fordulójában a Ferencváros a szlovén Krim Mercator Ljubljanával találkozik. A legjobb nyolc között a Rosztov-Don nem léphet pályára, ami azt jelenti, hogy a német Borussia Dortmund és a francia Metz HB párharcának győztese a budapesti négyes döntőbe jut.     A férfi BL-ben a fehérorosz Meskov Breszt kizárása miatt az északmacedón Vardar Szkopje és a német THW Kiel játék nélkül, 10-0-s gólkülönbséggel megkapja következő csoportmérkőzésének két pontját. Ez a Pick Szeged szempontjából annyit jelent, hogy az A csoport harmadik vagy negyedik helyén végez. Amennyiben jövő csütörtökön hazai pályán nem kap ki a francia Montpellier-től a magyar bajnoki címvédő, akkor megszerzi a harmadik helyet.     Az ukrán Motor Zaporizzsja jelezte, hogy semleges pályán sem tudja lejátszani három hátralévő mérkőzését a B csoportban, így ezeknek a két pontját 10-0 gólkülönbséggel megkapja a Barcelona, a Paris Saint-Germain és az FC Porto. Ezzel eldőlt, hogy a Telekom Veszprém negyedik lett, és a rájátszás első körében előző vezetőedzője, a spanyol David Davis jelenlegi együttesével, a Vardar Szkopjéval találkozik.
A női Európa-bajnoki selejtezősorozat folytatásában az orosz és a fehérorosz válogatott sem léphet pályára, vagyis egyik sem juthat tovább. A novemberi lesz az első kontinenstorna, amelyet Oroszország nélkül rendeznek.
Mivel az orosz és a fehérorosz válogatottat kizárták a férfi világbajnokság selejtezősorozatából, a németek a második körben a Feröer-szigetekkel találkoznak, az első körben sorra kerülő Szlovákia-Belgium párharc továbbjutója pedig kijut a jövő januári tornára.
“Az EHF célja az volt, hogy jelentősebb módosítások nélkül megőrizze a meglévő játékrendszereket. Amennyire lehetett, törekedtünk a tisztességes és következetes eljárás megvalósítására is” – nyilatkozta Markus Glaser, az EHF sportigazgatója.
Hozzátette, a szankciók és a versenynaptár nem sok lehetőséget hagyott a különböző variációknak.