Jelenleg csak a WNBA alapszakaszának utolsó négy mérkőzésére és a rájátszásra koncentrál Juhász Dorka, a Minnesota Lynx kosárlabdacsapat magyar játékosa, aki a következő szezonban Európában játszik.

A sportoló a Washington Mystics elleni 83-72 arányú vereség után az MTI-nek Washingtonban adott interjúban elmondta, hogy a csapat a mérkőzés egyes pontjain lassan védekezett, amit az ellenfél kihasznált, és az eladott labdákból is könnyű pontokat szerzett. Hozzátette, hogy voltak jó pillanatok a mérkőzésen a Minnesota számára is, amiből tanulni kell, és menni tovább. Megjegyezte: a Washington Mystics ismét teljes kerettel tudott kiállni ellenük, a korábban sérült játékosok is pályára léphettek, ami megmutatta az ellenfél erejét.
A WNBA, az amerikai női professzionális kosárlabda-bajnokság alapszakaszának eddig eltelt négy hónapját a magyar játékos úgy értékelte, hogy az nem a tervezetteknek megfelelően kezdődött, de később magára talált a csapat, ami az idén jelentős megújuláson megy át. “Kezdjük megtalálni, hogy milyen csapat is vagyunk” – fogalmazott Juhász Dorka, utalva arra, hogy az utóbbi időkben nagy csapatok ellen is sikerült győzelmeket aratniuk.
“Nagyon élvezem, és nagyon örülök annak, hogy a Minnesotába draftoltak le, nemcsak a kosárlabda miatt, hanem a csapat is nagyon befogadó volt, sok barátot is szereztem” – tette hozzá.
A jövővel kapcsolatban Juhász Dorka elmondta, hogy jelenleg a legfontosabb a WNBA alapszakaszból hátralévő négy mérkőzés, majd a rájátszás. Az biztos, hogy az olasz bajnok Schio csapatában játszik a következő szezonban, de a WNBA évad lezárása után pihenő következik, csak azután jön az Euroliga és olasz bajnokság, ami elé nagy várakozással tekint – jelezte.
A Washingtonban lejátszott mérkőzés után Cheryl Reeve, a Minnesota Lynx vezetőedzője az MTI-nek úgy értékelt, hogy a szezonban a csapat fejlődésen ment keresztül, de mindig jönnek új kihívások. Ide sorolta, hogy a vesztes mérkőzésen kevesen vállaltak rádobásokat, ami a magabiztossággal függ össze, és azzal, hogy amikor nem megy, csapatként hajlamosak a kétségbeesésre.
A WNBA alapszakaszának lezárása előtt négy mérkőzéssel a Minnesota az összesített tabella 7. helyén áll, a Washington a győzelemmel az 5. helyre lépett előre.