Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző szerint a Ferencváros labdarúgócsapata támadásban és védekezésben is felkészült az FK Tobol elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára.

Az orosz szakember a keddi sajtótájékoztatón elárulta, hogy a hétfői tréningen elsősorban a védekezést, a keddin a támadásépítést gyakorolták a játékosok, akik így minden téren felkészülten várják a szerdai összecsapást.
“A szezon kezdete sosem könnyű, a hosszú út sem segített, de jó felkészülésen vagyunk túl. Az ellenfélnek az nyilván előnyt jelent, hogy már zajlik a kazah bajnokság” – mondta Csercseszov a múlt heti első felvonásról. “Komoly és nehéz meccset játszottunk idegenben, ahol azért szervezetten futballoztunk”.
A tréner úgy fogalmazott, hogy biztosan nem kedvez a riválisnak a hosszú utazás, illetve hogy ezúttal nekik kell megküzdeniük a négyórás időeltolódással, ugyanakkor ez a helyzet fordítva is igaz volt egy hete.
A csapatkapitány Dibusz Dénes szerint úgy kell pályára lépniük, hogy egy másodpercre se fordulhasson meg a kazahok fejében, miszerint reális esélyük van a továbbjutásra.
“Agresszív és határozott futballra lesz szükségünk. Olyan domináns játékot kell nyújtani, amit kint nem sikerült megvalósítani, ezért kellett megelégednünk a döntetlennel. Bizonyítani kell, hogy a mienk a jobb csapat” – fogalmazott határozottan a válogatott kapus.
A 31 éves hálóőr szerint elégedettek és boldogok nem lennének, ha tizenegyesekkel dőlne el a párharc. Hozzátette, nem úgy készülnek, hogy túlórára kényszerülnek, viszont “ha úgy kell továbbjutni, akkor úgy kell kiharcolnunk”.
“A hazai pálya mindig nagy előnyt jelent nekünk, és a hírek szerint most is sokan kilátogatnak a meccsre. Bejártuk a pályát az új gyep miatt. Nekünk már hiányzott a stadion, az új játékosoknak pedig tetszett” – fogalmazott Dibusz, aki szerint a nyári érkezők gyorsan beilleszkedtek, mert nyitott személyiségek, ugyanakkor nincs könnyű dolguk, mert jó csapatba érkeztek, ahol minden poszton konkurenciaharc van.
A vendégek vezetőedzője, Alekszandr Moszkalenko szerint nem volt nagyon fárasztó az együttes repülőútja, amelyen kifejezetten jól érezték magukat a tanítványai.
“Az első meccsen a kapuig jól játszottunk, voltak helyzeteink, ezeket kellene kihasználni a visszavágón a továbbjutáshoz. Ha az első 20-30 perc jól sikerülne, akkor lesz esélyünk” – latolgatott a hazah tréner, aki hozzátette a Ferencváros nem okozott meglepetést, mert alaposan kielemezték a játékát.
“Hiába az FTC esélyesebb, az a célunk, hogy következő fordulóba jussunk. A döntetlennek köszönhetően erre mindkét gárdának 50 százalék esélye van jelenleg” – jelentette ki határozottan a védő Szerhij Malij.
Múlt szerdán a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott Kosztanajban az FK Tobol vendégeként, a hazai visszavágó szerdán 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, az M4 Sport élőben közvetíti.
A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele – a Konferencia-liga-selejtező második körében – az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz.
A BL-csoportkörhöz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek.