Udvardy Panna nagy csatában kiesett az első fordulóban a 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású budapesti salakpályás női tenisztornán.

A centerpálya utolsó egyes mérkőzésén a világranglistán 94. Udvardy is bemutatkozott, ellenfele a 108. helyen álló Ana Bogdan volt. Előzőleg kétszer találkoztak, és a román játékos a 2017-es budapesti fedettpályás versenyen, valamint tavaly Kolozsváron is jobbnak bizonyult.
A harmadik csatában a 29 éves rivális 4:1-re elhúzott, és Udvardy innen már csak egy gémet tudott hozni. A második szettben a magyarhoz hasonlóan hatalmasakat ütő Bogdan 5:3-ra elhúzott, de amikor 5:4-nél a meccsért adogatott, semmire elbukta a gémet. Ekkor egyre kedvetlenebbül játszott, egy ízben figyelmeztette is a bíró, a hazai teniszező pedig sorozatban négy gémet besöpörve – és a szurkolók vastapsa közepette – kiegyenlített.
Az utolsó felvonásra azonban teljesen “elfogyott” Udvardy, Bogdan sorra hozta a játékokat, s váratlanul simán megnyerte a szettet és a meccset is, amely 2 óra 5 percig tartott.
“Az volt a tervem, hogy mivel ő is nagy ütő, kimozgassam, és a valamivel gyengébb tenyeresére játszom” – vázolta fel a taktikát utólag az MTI-nek Udvardy Panna. “Lassan lendültem játékba, a második szettben pedig Ana elkezdett hibázni, én pedig jól irányítottam, így lett az enyém a játszma. A harmadikban aztán meglepett, mert még agresszívebben kezdett ütni, változtatott a fonákján, én pedig túl későn reagáltam erre” – tette hozzá a 23 éves teniszező, aki párosban Bondár Annával negyeddöntős a Római-parton, a jövő héten pedig Palermóban versenyez majd.
Egyesben tehát a hét főtáblás magyarból csak Bondár Anna maradt versenyben, akire a szerdai nyolcaddöntőben a görög Deszpina Papamihail vár.
Közben az 1-es pályán Jani Réka az elvesztett egyes mérkőzése után párosban is pályára lépett kedden, és Nagy Adriennel az oldalán két szettben kikapott a negyedik kiemelt georgiai duótól.
A nap utolsó magyar vonatkozású mérkőzésén Szabanin Natália és a junior wimbledoni döntős Udvardy Luca szerepel párosban.
Eredmények:
egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
————————————-
Ana Bogdan (román)-Udvardy Panna 6:2, 5:7, 6:0
páros, nyolcaddöntő:
Ekaterine Gorgodze, Oksana Kalashnikova (georgiai, 4.)-Jani Réka, Nagy Adrienn 6:3, 6:2
korábban:
Deszpina Papamihail (görög)-Gálfi Dalma 7:6 (7-4), 6:3
Bondár Anna (9.)-Jesika Maleckova (cseh) 6:4, 6:4
Elisabetta Cocciaretto (olasz)-Jani Réka 7:6 (9-7), 6:2
Krunic (szerb)-Siegemund (német) 6:3, 6:4
Martina Trevisan (olasz, 2.)-Szabanin Natália 2:6, 6:2, 6:0
később:
páros, nyolcaddöntő:
Szabanin Natália, Udvardy Luca – Hszie Jü-csie, Jessy Rompies (tajvani, indonéz) 19.00