Magyarországnak van a legtöbb, 395 regisztrált eseménye az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozaton az unió tagállamai között – közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit angolul is közzétett bejegyzése szerint: az első helyezés újabb bizonyítéka annak, hogy Magyarország elkötelezett a közössége jövőjéről szóló eszmecsere mellett, amely nem lehet teljes a magyarok véleménye nélkül.
A második helyen Németország, a harmadikon Olaszország áll – tette hozzá.
A miniszter úgy fogalmazott: “óriási gondban lehetnek most azok, akik folyamatosan farkast kiáltanak és azzal vádolnak bennünket, hogy unió-ellenesek vagy euroszkeptikusok vagyunk”. Innen is üdvözöljük azon európai “mintaállamok” vezető politikusait, akik eddig el akartak minket üldözni a közösségből! – tette hozzá.
“Mi maradunk. Egyenes gerinccel, tiszta elképzelésekkel és versenyképes víziókkal. Nem megyünk sehová. Mert olyannak szeretnénk megőrizni az uniót, mint amihez egykor csatlakoztunk” – írta a miniszter, aki továbbra is arra bátorít mindenkit, hogy csatlakozzon a párbeszédhez, és mondja el, milyen Európában szeretne élni.